Kernwaarden van het bedrijf communiceren: definitie, voorbeelden en waarom dit ertoe doet (2024)

Het is niet moeilijk om de kernwaarden van welke organisatie dan ook te vinden.

Ze worden vaak in grote letters prominent op bedrijfswebsites vermeld. Geplaatst op een plaquette in de lobby van het hoofdkantoor en op borden overal in het bedrijf. Gedrukt in werknemershandboeken. Eerlijk gezegd zijn ze overal als je ze zoekt.

Communicating company core values: Definition, examples, and why it matters (1)

Maar die waarden naleven? Dat is nu het uitdagende onderdeel voor organisaties.

Woorden zijn precies dat. Woorden. Hoe houdt een bedrijf zijn waarden hoog met daden die beloften aan werknemers, klanten en de gemeenschap waarmaken? Het begint met het communiceren van de kernwaarden van het bedrijf op een manier die iedereen begrijpt en waar vervolgens naar gehandeld kan worden.

Alleen dan weten medewerkers:Dit is wie wij zijn.

Wat je gaat leren:

  • Twintig voorbeelden van kernwaarden van bedrijven
  • Vijf toonaangevende voorbeelden van bedrijfswaarden
  • Statistieken die het belang aantonen van bedrijven die hun waarden naleven
  • Uw bedrijfswaarden communiceren
  • Voorbeelden van bedrijfscultuur
  • Waarom diversiteit en inclusie kernwaarden van het bedrijf zijn
  • Klanten verwachten van bedrijven dat zij hun kernwaarden hooghouden
  • Tien manieren waarop sterke kernwaarden zakelijk succes stimuleren
  • Employer Branding en bedrijfswaarden
  • Hoe u de kernwaarden van uw eigen bedrijf kunt identificeren

Wat zijn de kernwaarden van een bedrijf?

Per definitie zijn de kernwaarden van het bedrijf de duidelijk geformuleerde principes over de visie, missie en principes van de organisatie. Op die manier is iedereen op één lijn rond een leidende filosofie om werknemers, klanten en de bredere gemeenschap te dienen.

Dat kan ook de definitie van bedrijfscultuur verdubbelen. In veel opzichtenwaardenEncultuurzijn synoniem. Ze gaan allebei over de hogere ambities van een bedrijf. Het resultaat is het DNA dat fundamenteel is voor de identiteit van een bedrijf.

Communicating company core values: Definition, examples, and why it matters (2)

Om ervoor te zorgen dat iedereen deze ambities begrijpt, is goede interne communicatie nodig. De onrust Te veel bedrijven gaan ervan uit dat het personeel weet wat het belangrijkste is. (Het is tenslotte een plaquette in de lobby naast de liften!) Maar omdat er een verklaring op een muur, website of handboek staat betekent niet dat werknemers de boodschap begrijpen.

Wat nodig is, is een duidelijke, gestage stroom van informatie die deze principes versterkt. Laten we eens nader bekijken hoe organisaties kunnen gedijen door het communiceren van hun kernwaarden.

Twintig voorbeelden van kernwaarden van bedrijven

Wanneer we dit terugbrengen tot de basis, kunnen de bedrijfswaarden eenvoudigweg worden omschreven als deGouden regel.Behandel anderen zoals jij behandeld wilt worden. Of, om te parafraserenfilmmaker Spike Lee: Doe het goede.

Hier is een uitgebreidere lijst met waarden die bedrijven belangrijk vinden.

  1. Integriteit:Eerlijkheid, transparantie en ethisch gedrag tonen bij alle acties en beslissingen.
  2. Innovatie:Het stimuleren van creativiteit, voortdurende verbetering en de ontwikkeling van nieuwe ideeën.
  3. Verantwoordelijkheid:Verantwoordelijkheid nemen voor iemands daden en zorgen voor het bereiken van doelen.
  4. Samenwerking:Het bevorderen van teamwerk, open communicatie en samenwerking binnen de hele organisatie.
  5. Klantgerichtheid:Prioriteit geven aan de behoeften van klanten en ernaar streven hun verwachtingen te overtreffen.
  6. Uitmuntendheid:Het nastreven van de hoogste kwaliteit in producten, diensten en prestaties.
  7. Respect:Iedereen met waardigheid, empathie en eerlijkheid behandelen, ongeacht hun achtergrond of positie.
  8. Duurzaamheid:Het omarmen van milieuverantwoorde praktijken en het werken aan succes op de lange termijn.
  9. Diversiteit en inclusie:Het waarderen en bevorderen van een diverse en inclusieve werkomgeving.
  10. Wendbaarheid:Aanpassen aan veranderingen en snel reageren op marktbehoeften en uitdagingen.
  11. Machtiging:Medewerkers aanmoedigen om initiatief te nemen en beslissingen te nemen die het bedrijf vooruit helpen.
  12. Maatschappelijke verantwoordelijkheid:Iets teruggeven aan de gemeenschap en een positieve sociale impact bevorderen.
  13. Passie:Het cultiveren van enthousiasme, toewijding en een sterke werkethiek onder de teamleden.
  14. Vertrouwen:Het bevorderen van een omgeving van vertrouwen door betrouwbaar, consistent en transparant te zijn.
  15. Aan het leren:Het aanmoedigen van continu leren en het bevorderen van de groei van teamleden om voorop te blijven in de branche.
  16. Leiderschap:Het ontwikkelen en ondersteunen van sterke leiders die anderen inspireren en begeleiden.
  17. Evenwicht:Het bevorderen van het evenwicht tussen werk en privéleven en het algemene welzijn van werknemers.
  18. Winstgevendheid:Ervoor zorgen dat het bedrijf winstgevend blijft door efficiënt en kosteneffectief te zijn.
  19. Kwaliteit:Het handhaven van hoge normen in alle aspecten van het bedrijf om de klanttevredenheid te garanderen.
  20. Veiligheid:Prioriteit geven aan de veiligheid en het welzijn van medewerkers, klanten en de gemeenschap.

Vijf toonaangevende voorbeelden van bedrijfswaarden

Google (Alphabet), Apple, Patagonië en Unilever definiëren elk hun kernwaarden van het bedrijf op unieke manieren die hun organisatiedoelen en -cultuur weerspiegelen. Hier is een kort overzicht van hoe deze bedrijven hun kernwaarden beschrijven:

Googlen (alfabet):

Google (nu een dochteronderneming van Alphabet Inc.) richt zich op drie primaire bedrijfswaarden, die vaak ‘de Google-filosofie’ worden genoemd:

  1. Respecteer de gebruiker:Google benadrukt dat de gebruiker centraal staat, de beste gebruikerservaring biedt en de privacy van gebruikers wordt gewaarborgd.
  2. Respecteer de kans:Het bedrijf moedigt zijn medewerkers aan om te profiteren van kansen om innovatieve oplossingen te creëren en het bedrijf vooruit te helpen.
  3. Respecteer elkaar:Google bevordert een cultuur van samenwerking, open communicatie en ondersteuning onder teamleden, ongeacht hun positie of achtergrond.

Meer over bedrijfswaarden opGooglen.

Appel:

De bedrijfswaarden van Apple zijn gecentreerd rond zes hoofdprincipes:

  1. Toegankelijkheid:Apple ontwerpt producten die door zoveel mogelijk mensen kunnen worden gebruikt, ook door mensen met een handicap.
  2. Onderwijs:Het bedrijf ondersteunt en investeert in educatieve programma's om leerlingen en docenten te voorzien van technologie.
  3. Omgeving:Apple legt de nadruk op het verminderen van de impact op het milieu en het bevorderen van initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie en recycling.
  4. Inclusie en diversiteit:Apple streeft ernaar een inclusief en divers personeelsbestand te creëren dat verschillende achtergronden, perspectieven en ideeën omarmt.
  5. Privacy:Het bedrijf geeft prioriteit aan de privacy van gebruikers en gegevensbeveiliging en ontwikkelt producten en diensten met privacy in gedachten.
  6. Verantwoordelijkheid van de leverancier:Apple werkt samen met leveranciers die zijn toewijding aan ethische praktijken, eerlijke arbeid en verantwoordelijkheid voor het milieu delen.

Meer over bedrijfswaarden opAppel.

Patagonië:

De kernwaarden van Patagonia zijn gericht op vier hoofdprincipes:

  1. Bouw het beste product:Het bedrijf streeft ernaar hoogwaardige, duurzame en functionele producten te creëren en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren.
  2. Veroorzaak geen onnodige schade:Patagonië streeft ernaar zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door gebruik te maken van duurzame materialen en ethische productieprocessen.
  3. Gebruik zaken om de natuur te beschermen:Het bedrijf ondersteunt actief milieu-initiatieven en doneert een deel van zijn winst aan natuurbehoudsinspanningen.
  4. Niet gebonden aan conventie:Patagonië daagt de status quo uit, moedigt innovatie aan en omarmt onconventionele oplossingen om zijn doel te bereiken

Meer over bedrijfswaarden opPatagonië.

Unilever

De bedrijfswaarden van Unilever concentreren zich op de volgende kerngebieden:

  1. Integriteit:Unilever benadrukt het belang van eerlijk en transparant handelen in alle aspecten van haar zakelijke activiteiten. Dit omvat interacties met werknemers, klanten, leveranciers en andere belanghebbenden.
  2. Respect:Het bedrijf waardeert de unieke perspectieven, ervaringen en achtergronden van haar medewerkers, klanten en partners. Unilever koestert een cultuur van respect, waarin individuen met waardigheid worden behandeld en hun bijdragen worden gewaardeerd.
  3. Verantwoordelijkheid:Unilever streeft ernaar verantwoordelijkheid te nemen voor haar daden en de impact die deze hebben op mens en planeet. Dit omvat onder meer het prioriteren van duurzaamheid, het garanderen van ethische bedrijfspraktijken en het aanpakken van sociale en ecologische uitdagingen.
  4. Baanbrekend:Unilever moedigt innovatie, creativiteit en een vooruitstrevende mentaliteit aan. Het bedrijf zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om zijn producten, processen en activiteiten te verbeteren, waarbij verandering wordt omarmd en vooruitgang wordt gestimuleerd.
  5. Positieve impact op de samenleving:Unilever streeft ernaar een positief verschil te maken in de wereld door middel van haar producten, diensten en zakelijke praktijken. Dit omvat het ondersteunen van sociale en ecologische initiatieven, het bevorderen van gezondheid en welzijn, en het versterken van mensen en gemeenschappen.

Door deze kernwaarden na te leven, werkt Unilever aan het creëren van een duurzaam en succesvol bedrijf waar haar medewerkers, klanten, belanghebbenden en het milieu profijt van hebben.

Meer over bedrijfswaarden opUnilever.

Als eerste

In eerste instantie geloven wij in de kracht van medewerkersbetrokkenheid en dat om succesvol te zijn, niemand achter kan blijven. Daarom weerspiegelen onze bedrijfswaarden het belang van inclusiviteit, het ontwikkelen van betekenisvolle verbindingen en het creëren van gepersonaliseerde ervaringen die ons allemaal verbinden.

  1. Iedere medewerker is een eigenaar met verantwoordelijkheid en waardering voor onze vooruitgang.Als we trots zijn op ons werk, presteren we beter en voelen we ons meer verbonden met ons werk.
  2. Leiderschap zit in onze basis en we zien verandering als een katalysator voor verbetering:Ons leiderschap en onze innovatie zijn essentieel voor het ontsluiten van menselijk potentieel en het leveren van betekenisvolle resultaten die bedrijven helpen bloeien.
  3. We winnen als team, toegewijd om onze collega's en klanten te helpen bloeien.We weten dat we hier samen in zitten en door toegewijd te zijn aan onze visie, onze klanten en elkaar, zullen we winnen.

Leer meer overAls eersteen onze bedrijfswaarden of bekijk onze openstaande vacatureshier.

Statistieken die aantonen hoe belangrijk het is dat bedrijven hun waarden naleven

  • Actief niet-betrokken werknemers kosten de V.S.$483 tot $605 miljard per jaarin verloren productiviteitBron:Gallup’s State of the American Workplace-rapport
  • De productiviteit verbetert met20 tot 25 procentin organisaties met verbonden medewerkers.Bron: Het McKinsey Global Instituut
  • Een derdevan de werknemers wereldwijd is het helemaal eens met de stelling: “De missie en het doel van mijn organisatie geven mij het gevoel dat mijn werk belangrijk is.” Door die verhouding te verplaatsen naaracht op de tienmedewerkers, bedrijfsonderdelen hebben een51 procentreductie inverzuim, A64 procentdaling van het aantal veiligheidsincidenten, en a29 procentverbetering van de kwaliteit.Bron:Gallup ontwerpt de werknemerservaring van uw organisatie
  • 95 procentvan de HR-leiders zei in een onderzoek dat een burn-out bij werknemers ‘het behoud van personeel saboteert’.Bron:Kronos Incorporated en toekomstige werkplek
Communicating company core values: Definition, examples, and why it matters (3)
  • Alleen53 procentvan de respondenten in de enquête was van mening dat hun organisaties effectief of zeer effectief zijn in het creëren van betekenisvol werk.Bron:Wereldwijde trends op het gebied van menselijk kapitaal van Deloitte 2019
  • 46 procentvan de werkzoekenden noemt de bedrijfscultuur erg belangrijk als ze potentiële werkgevers overwegen88 procentzeg dat het op zijn minst relatief belangrijk is.Bron:Vacature
  • Werknemers die voelen dat hun stem wordt gehoord op het werk, melden dat ze dat binnenkort zijnvijf keer (4,6X)hebben meer kans om zich gesterkt te voelen om hun beste werk te verrichten. Werknemers die zeggen dat hun bedrijf gelijke kansen biedt, zijn bijnavier keer (3,8X)Ze zullen eerder zeggen dat ze er trots op zijn om voor hun bedrijf te werken.Bron:Verkoopsteam
  • Ruim de helft van de medewerkers(51 procent)op zoek zijn naar een nieuwe baan of op zoek zijn naar vacatures.Bron:Gallup
  • 67 procentvan de respondenten in de enquête zegt meer en betere communicatie van hun werkgever nodig te hebben.Bron:FleishmanHillard
Communicating company core values: Definition, examples, and why it matters (4)

Het communiceren van de kernwaarden van uw bedrijf

Hoe breng je je bedrijfswaarden intern tot uiting? Zelfs de beste, goed geplande missieverklaringen zijn nutteloos als ze verborgen blijven en zelden worden besproken.

De kernwaarden van het bedrijf moeten op het grote podium staan, in de spotlights, zodat iedereen ze kan zien.

Dat is wat uitstekende interne communicatie doet. Het vestigt voortdurend de aandacht op de bedrijfswaarden, met een gestage cadans van herinneringen aan wat de organisatie uniek maakt. Zoals we zullen zien, worden er ook voorbeelden belicht van de manier waarop het bedrijf deze waarden naleeft.

Maar eerst: hoe krijg je die voor iedereen zichtbaar?

Standaard communicatiemiddelen voor personeel

Hier volgen enkele traditionele manieren waarop organisaties hun waarden delen met het personeel.

  • E-mail
  • intranet
  • Bedrijfswebsite
  • Alle hensvergaderingen/gemeentehuizen
  • Digitale handtekening
  • Gedrukte posters/borden
  • Mailers/nieuwsbrieven
  • Samenwerkingssystemen

Hoe meer plekken waar medewerkers de bedrijfswaarden kunnen zien of horen, hoe beter. (Zoals ze in voetbaltaal zeggen: je ‘overspoelt de zone’.) Een consistente communicatiefrequentie zal het belang ervan voor iedereen versterken.

Bovendien heeft ieder van ons de neiging om werkgerelateerde informatie op verschillende manieren te verkrijgen. Voor kantoormedewerkers is e-mail of intranet misschien de beste manier. Voor factorwerkers werkt het oude mededelingenbord in de kantine wellicht het beste. Het is essentieel om alle pijlen in uw pijlkoker te gebruiken om de bedrijfswaarden onder de aandacht van het hele personeelsbestand te brengen.

Maar er zijn beperkingen aan deze standaardtools. Daarom wenden bedrijven zich tot een nieuwe manier om hun mensen te bereiken met de informatie die ze nodig hebben en willen.

Modern intern communicatiemiddel

Denk eens aan de manier waarop wij allemaal informatie ontvangen in ons persoonlijke leven. Het komt rechtstreeks naar ons toe – meestal op onze mobiele apparaten. We krijgen waarschuwingen van nieuwsbronnen die we vertrouwen. We hebben gebruiksvriendelijke apps. Het is een boeiende ervaring.

Communicating company core values: Definition, examples, and why it matters (5)

Werknemers verwachten dat hun werkplek op dezelfde manier met hen communiceert. We kunnen inderdaad onze e-mail of de prikborden controleren, maar we staren ook allemaal naar onze mobiele apparaten. Daarom digitaalPlatformen voor communicatie en betrokkenheid van medewerkerszijn voor organisaties de moderne manier geworden om contact te maken met hun mensen. Ze breken informatiesilo’s af door:

  • Elke medewerker in realtime bereiken, waar hij ook is, op de apparaten die hij verkiest – via een desktop-app of mobiele app – met de informatie die hij nodig heeft en wil
  • Interne communicators in staat stellen om dit te doenmeet het bereikvan hun inhoud nauwkeurig, zodat ze kunnen begrijpen wie de informatie heeft ontvangen – en vervolgens hun inspanningen kunnen optimaliseren
  • Leiders het vertrouwen geven dat de hele organisatie hun boodschappen hoort, zodat iedereen zich op één lijn bevindt rond de bedrijfswaarden
  • Waardoor medewerkers direct feedback kunnen geven viaenquêtesen commentaar, zodat bedrijven een vinger aan de pols houden van wat de beroepsbevolking denkt

Zie Firstup in actie

Voorbeelden van bedrijfscultuur

Omdat Firstup het voorkeursplatform is van toonaangevende bedrijven over de hele wereld, waaronder 40 procent van de Fortune 100, zijn we blij om enkele van de ongelooflijke manieren te zien waarop organisaties hun sterke bedrijfswaarden doordringen in alles wat ze doen.

Leiderschapvoorbeelden

Het is krachtig als topmanagers – vooral CEO’s – werknemers er voortdurend aan herinneren wat de missie, visie en waarden van het bedrijf zijn. We hebben zelfs gezien dat leiders elke Town Hall-bijeenkomst begonnen met een snelle herinnering aan wat hun organisatie drijft.

Maar het is exponentieel moeilijker om van leiders te horen in 2020, wanneer de pandemie de wereld tot een lockdown heeft gedwongen. Het is ook nog nooit zo belangrijk geweest voor leiders om hun fundamentele bedrijfswaarden te communiceren om iedereen eraan te herinneren hoe zij een rol spelen tijdens de crisis. Het is ook niet alleen de pandemie. Werknemers willen weten waar het bedrijf staat op het gebied van sociale rechtvaardigheid, nu protesten tegen raciale ongelijkheid het hele land hebben overspoeld. Werknemers verwachten dat hun bedrijven de waarden naleven.

Daarom gebruiken bedrijfsleiders het Firstup-platformom rechtstreeks met medewerkers te spreken.We hebben een explosie gezien in het aantal ‘selfievideo’s’ waarin CEO’s regelmatig berichten posten om bedrijfsupdates te delen en hoe hun waarden hen helpen deze uitdagende tijd door te komen. Dit vermogen was vooral belangrijk toen CEO’s vanuit het hart moesten spreken over waarom hun bedrijven de hartstochtelijke roep om meer sociale media steunden. gerechtigheid.

Waarom diversiteit en inclusie kernwaarden van het bedrijf zijn

Er zijn twee redenen.

  1. Eerst en vooral is een diverse en inclusieve werkplek gewoon het juiste om te doen. Bij fundamenteel menselijk fatsoen gaat het om het creëren van een werkomgeving waarin iedereen wordt gewaardeerd, gerespecteerd, gehoord en ertoe doet.
  2. Het is een goede zaak.

Er zijn talloze onderzoeken die aantonen dat meer diverse bedrijven meer financieel succes hebben. (Je kunt uitstekend onderzoek lezenhierEnhier.) Daarom81 procentvan de mondiale organisaties zegt dat dit verbetertdiversiteit en inclusiestond volgens hen hoog op hun agenda Mercer’s Let’s Get Real About Equality-rapport. Mercer ontdekte dat ook66 procentvan de senior executives is actief betrokken bij diversiteits- en inclusie-initiatieven.

Communicating company core values: Definition, examples, and why it matters (6)

Tegelijkertijd heeft de pandemie de inspanningen vertraagd om bedrijven een betere afspiegeling van onze samenleving te maken. Volgens een polsonderzoek onder leiders op het gebied van diversiteit en inclusie door McKinsey,27 procentvan hen meldt dat hun organisaties alle of de meeste initiatieven hebben opgeschort vanwege de pandemie.

Toch zijn die waarden belangrijker dan ooit. Dat komt omdat klanten meekijken.

Klanten verwachten van bedrijven dat zij hun kernwaarden hooghouden

Een van de belangrijkste lessen uit 2023 is dat mensen meer van merken verwachten. Ze keken nauwlettend naar hoe bedrijven zich gedroegen tijdens de pandemie en of ze vochten voor sociale rechtvaardigheid. Leven ze werkelijk hun waarden? Of bewijzen ze hen alleen maar lippendienst?

Als merken hen teleurstellen, gaan ze ergens anders heen.

Hier is een aantal opzienbarende onderzoeken naar het consumentensentiment in onze huidige tijd:

  • 80 procentvan de consumenten zou het liefst kopen bij bedrijven die hun werknemers goed hebben behandeld tijdens de COVID-19-uitbraak.Bron:KRC-onderzoek
  • 65 procentvan de respondenten in de enquête zegt dat de pandemie de manier heeft veranderd waarop zij bedrijven als werkgevers zien.Bron: FleishmanHillard
  • 60 procentvan de respondenten in de enquête zegt dat merken een standpunt moeten innemen en zich publiekelijk moeten uitspreken tegen racistisch onrecht.Bron:Edelman
  • 56 procentzeggen dat merken een morele plicht hebben om actie te eisen en52 procentzeggen dat ze “het aan de werknemers verschuldigd zijn.”Bron:Edelman
  • 33 procentvan de respondenten in de enquête zegt dat ze andere mensen al hebben overtuigd om te stoppen met het gebruik van een merk waarvan zij vonden dat het niet gepast handelde als reactie op de pandemie.Bron:Edelman
  • 60 procentvan de respondenten zegt dat ze een merk zullen kopen of boycotten op basis van of en hoe het reageert op de huidige protesten.Bron:Edelman
  • 87 procentvan de consumenten koopt producten op basis van bedrijfswaarden. Bron:Cone Communications MVO-onderzoek.
  • 43 procentvan de bedrijfsreputatie wordt toegeschreven aan MVO-inspanningen. Bron:MVO RepTrak-onderzoek.
  • 66 procentvan de mondiale consumenten betaalt meer voor duurzame goederen. Bron:Nielsens Global Corporate Sustainability Report.

De Employee Experience heeft rechtstreeks invloed op de klantervaring. Wanneer medewerkers het gevoel hebben dat het bedrijf zijn waarden naleeft, merken klanten dat.

Tien manieren waarop sterke kernwaarden zakelijk succes stimuleren

  • Verbeterde merkreputatie:Sterke kernwaarden van het bedrijf zorgen voor een positief imago en trekken klanten en partners aan die dezelfde principes delen.
  • Verbeterde betrokkenheid van medewerkers:Werknemers zijn meer gemotiveerd en betrokken als ze geloven in de waarden en het doel van het bedrijf.
  • Hoger personeelsbehoud:Het is waarschijnlijker dat medewerkers bij een bedrijf blijven dat aansluit bij hun persoonlijke waarden, waardoor de omzetkosten dalen.
  • Betere besluitvorming:Duidelijke waarden begeleiden de besluitvorming en zorgen voor consistentie en afstemming op langetermijndoelen.
  • Verhoogde klantenloyaliteit:Klanten zijn loyaler aan bedrijven die prioriteit geven aan hun behoeften en gedeelde waarden hooghouden.
  • Sterkerbedrijfscultuur: Gedeelde waarden bevorderen een samenhangende cultuur, waardoor betere samenwerking en teamwerk mogelijk wordt.
  • Grotere innovatie:Een waardegedreven bedrijf moedigt creativiteit en het nemen van risico's aan, wat resulteert in innovatieve producten en diensten.
  • Verbeterd vertrouwen:Door waarden consequent hoog te houden, bouwt een bedrijf vertrouwen op onder klanten, werknemers en belanghebbenden.
  • Positieve sociale impact:Bedrijven met sterke waarden dragen bij aan de samenleving door sociale en ecologische doelen te ondersteunen en zo hun reputatie te versterken.
  • Winstgevendheid op lange termijn:Bedrijven met sterke waarden zullen eerder duurzame groei en winstgevendheid realiseren door klantenloyaliteit, medewerkersbetrokkenheid en positieve merkperceptie.

Employer branding en bedrijfswaarden

Vandaag de werknemerWaarde voorstel(EVP) is belangrijker dan ooit. EVP is een manier om na te denken over wat werknemers ontvangen in ruil voor hun prestaties op de werkplek. Ja, werknemers verwachten een goede vergoeding voor hun arbeid. Maar steeds vaker willen werknemers zich ook goed voelen op hun werkplek. Ze willen weten dat ze op een kleine manier een verschil maken. De wereld is een betere plek dankzij hun inspanningen.

En daarmee zijn we weer terug bij de bedrijfswaarden.

De tijd dat merken niet volgens hun waarden leefden is voorbij. In onze onderling verbonden wereld verspreidt nieuws over slecht bedrijfsgedrag zich in een oogwenk via de sociale media. En daar wordt een hoge prijs voor betaald. Maar de organisaties die proberen vast te houden aan hun waarden – en het goed te maken als de onvermijdelijke misstappen zich voordoen – hebben de meeste kans van slagen.

Zoals we hebben gezien, is communicatie de basis om ervoor te zorgen dat de bedrijfswaarden worden begrepen. Iedereen weet wat er van hen verwacht wordt. Iedereen weet wat hij of zij van zijn bedrijf mag verwachten. Iedereen raakt op één lijn met de basisprincipes van waarom het bedrijf bestaat.

En iedereen gedijt.

Hoe u de kernwaarden van uw bedrijf kunt identificeren (een stapsgewijze handleiding)

Stap 1: Verzamel een divers team

Stel een team samen dat verschillende afdelingen, niveaus en perspectieven binnen uw bedrijf vertegenwoordigt. Het opnemen van verschillende standpunten zorgt voor een goed afgeronde reeks kernwaarden die de hele organisatie weerspiegelen.

Stap 2: Denk na over het doel van uw bedrijf

Bespreek het doel en de missie van het bedrijf. Bedenk waarom het bedrijf bestaat, welke problemen het oplost en welke impact het wil hebben op klanten, medewerkers en belanghebbenden.

Stap 3: Analyseer bestaand gedrag en praktijken

Identificeer gedragingen, praktijken en attitudes die al aanwezig zijn in het bedrijf. Bepaal welke van deze positief bijdragen aan het succes van het bedrijf en behouden of verbeterd moeten worden.

Stap 4: Brainstorm over waarden

Moedig teamleden aan om te brainstormen over waarden die volgens hen belangrijk zijn voor het succes van het bedrijf. Maak een hoofdlijst van alle suggesties, gericht op een uitgebreide verzameling potentiële waarden.

Stap 5: Beperk de lijst

Bespreek als groep de waarden waarover werd gebrainstormd en evalueer hun relevantie en belang voor het bedrijf. Elimineer overtollige of minder belangrijke waarden en probeer de lijst te beperken tot vijf tot tien kernwaarden.

Stap 6: Definieer elke waarde

Verduidelijk de betekenis van elke kernwaarde door een duidelijke definitie te geven. Dit zorgt ervoor dat iedereen in het bedrijf een consistent begrip heeft van de waarden en hun implicaties.

Stap 7: Geef prioriteit aan waarden

Rangschik de kernwaarden in volgorde van belangrijkheid. Dit zal werknemers helpen begrijpen welke waarden voorrang hebben in geval van conflicten of compromissen.

Stap 8: Test de waarden

Onderzoek realistische scenario's en beslissingen binnen het bedrijf om te zien of de voorgestelde waarden aansluiten bij de feitelijke praktijk. Pas de waarden indien nodig aan om ervoor te zorgen dat ze daadwerkelijk de leidende principes van het bedrijf vertegenwoordigen.

Stap 9: Communiceer de waarden

Deel de kernwaarden met alle medewerkers en belanghebbenden, leg het belang ervan uit en leg uit hoe deze moeten worden geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering en besluitvorming.

Stap 10: Integreer en versterk waarden

Veranker de kernwaarden in de bedrijfscultuur door ze te integreren in training, prestatiebeoordelingen, erkenningsprogramma's en besluitvormingsprocessen. Versterk de waarden regelmatig door middel van communicatie, evenementen en leiderschapsacties om ervoor te zorgen dat ze een centraal onderdeel van de organisatie blijven.

Hoeveel vooruitgang heeft uw bedrijf geboekt op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit? We hebben een uitgebreid draaiboek samengesteld met zeven toneelstukken om u te helpen de inclusiviteit en betrokkenheid te vergroten.

Gratis draaiboek: 7 stappen naar een inclusieve cultuur

Kernwaarden van het bedrijf communiceren: definitie, voorbeelden en waarom dit ertoe doet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5404

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.