Inzicht in de kosten en voordelen van het leraarschap | Werklijst (2024)

Elk kind droomt over het werk dat ze zullen hebben als ze opgroeien.Sommigen willen banen die hen rijk of beroemd maken, terwijl anderen van banen willen die hen de wereld laten veranderen.Ongeacht het doel is één ding zeker: leraren zijn een onmisbare bron om kinderen te helpen slagen.

Lesgeven is een beroep dat levens verandert.Leraren staan echter voor unieke uitdagingen, dus iedereen die een carrière in het lesgeven overweegt, moet leren over de voor- en nadelen van leraar worden.

De kosten om leraar te worden

De eerste stap om leraar te worden is naar de universiteit.Je moet een bachelordiploma behalen om leraar te worden.Een bachelordiploma wordt toegekend na vier jaar studie aan een geaccrediteerde hogeschool of universiteit.

Bachelordiploma’s kunnen duur zijn. Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs (DOE) heeft vastgesteld dat deGemiddelde kosten voor een jaar van de universiteitIn 2017 was ongeveer $ 23.000.De prijs kan echter variëren.De DOE ontdekte ook dat hoewel de gemiddelde particuliere universiteit $ 40.000 per jaar in rekening bracht, het gemiddelde staatscollege slechts $ 17.000 in rekening bracht.

Er zijn manieren om de kosten van een onderwijsdiploma te verlagen.Staatscolleges bieden meestal kortingen voor inwoners van de staat en studenten kunnen kosten besparen door thuis te wonen in plaats van op de campus.Bovendien is er verschillende verscheidenheidSubsidies en beurzenToegekend aan studenten die een loopbaan volgen in het onderwijs.

Understanding the Costs and Benefits of Becoming a Teacher | Joblist (1)

Het behalen van een bachelordiploma in onderwijskunde is slechts de eerste stap om leraar te worden. Alle 50 staten vereisen dat afgestudeerden een certificaat behalen voordat ze naar het klaslokaal gaan. Het certificeringsproces omvat testen, antecedentenonderzoek en geld. Een basisOefentoetskost $ 90, terwijl extra onderwerpen meer kosten. De kosten voor het uitvoeren van een antecedentenonderzoek en het aanvragen van een licentiestatusvarieert van staat tot staatmaar is meestal minder dan $ 300.Leraren moeten ook elk jaar hun licenties verlengen.Nogmaals, de verlengingskosten worden door elke staat bepaald.

Nadat ze door de staat zijn gecertificeerd, zetten veel leraren hun studie voort.De DOE meldt dat57% van de leraren heeft een geavanceerde graden.Leraren streven om vele redenen deze meesters of doctoraatsgraden na.Sommige staten geven extra loon aan leraren met hogere graden, en sommige leraren willen gecertificeerd worden in een gespecialiseerd gebied, zoals speciaal onderwijs.Een geavanceerde graad kan zo weinig kosten als$ 11.600of maar liefst $ 24.500 per jaar.

De kosten van werken als leraar

Hoewel er veel voordelen zijn om leraar te worden, zijn er enkele financiële nadelen.Bij het wegen van de voor- en nadelen van leraar worden, is een van de grootste zorgen voor de meeste mensen het lage loon.

Zoals gezegd moeten alle leraren vier jaar studeren. Leraren verdienen echter veel minder dan andere afgestudeerden. Een 2017analysevan het Economic Policy Institute (EPI) ontdekte dat leraren $1.137 per week verdienden. Dit salaris was 23% minder dan de $ 1.476 die andere afgestudeerden verdienden.

Understanding the Costs and Benefits of Becoming a Teacher | Joblist (2)

Tot overmaat van ramp gebruiken leraren vaak hun beperkte loon om dingen voor hun studenten te kopen.A 2018Doe Surveyontdekte dat 94% van de leraren hun eigen geld had gebruikt om klasbenodigdheden en andere items voor hun studenten te kopen.Dit waren geen kleine uitgaven;Uit het onderzoek bleek dat de gemiddelde leraar elk jaar $ 479 heeft uitgegeven.

Geografie heeft ook invloed op het loon van de leraren.Leraar betalen stijgt en daalt samen met de kosten van levensonderhoud van een staat.Terwijl New York bijvoorbeeld de eerste staat in de leraar die landelijk betaalt, is hetvalt tot 17ewanneer de hoge kosten van levensonderhoud van de staat in ogenschouw worden genomen. Op dezelfde manier stijgt het lerarensalaris in Michigan, dat op de elfde plaats van het land staat, naar de eerste positie vanwege de lagere kosten van levensonderhoud van de staat. Degenen die een carrière in het onderwijs overwegen, moeten dus goed nadenken over de lokale kosten van levensonderhoud. Door de juiste locatie te kiezen, kunnen de salarissen van leraren aanzienlijk stijgen.

De financiële voordelen van leraar worden

Hoewel leraren een laag loon ontvangen, ontvangen ze verschillende financiële voordelen die kunnen helpen bij het in evenwicht brengen van de schalen.

Hoewel leraren minder verdienen dan andere afgestudeerden, komen ze vaak in aanmerking voor speciale financiële programma's. Een van de beste programma's is kwijtschelding van leningen. Bijvoorbeeld éénFederaal leningvergevingsprogrammaWist tot $ 17.500 aan studentenschuld voor hooggekwalificeerde leraren.Er zijn andere staat enfederaalprogramma's die de schuldlast voor leraren verlichten.

Understanding the Costs and Benefits of Becoming a Teacher | Joblist (3)

Uit het EPI-onderzoek bleek ook dat leraren betere voordelen krijgen dan docenten in andere beroepen. De meeste schooldistricten bieden leraren uitstekende voordelenpakketten, waaronder dekking op het gebied van gezondheidszorg, tandheelkunde en gezichtsvermogen. Hoewel de superieure arbeidsvoorwaarden de loonkloof tussen leraren en andere beroepen niet konden dichten, hielpen ze deze wel verkleinen. Leraren ontvangen ook genereuspensioenpakkettenom hen te ondersteunen tijdens het pensioen.

Ten slotte, hoewel leraren vaak hun eigen geld uitgeven om studenten te helpen, helpen verschillende programma's deze kosten te verlagen.Ten eerste laat de IRS lerarenleskosten aftrekken.Ook geven veel bedrijven leraren speciale kortingen, en veel kantoorwinkels en boekhandels hebben kortingsprogramma's voor leraren.Nog beter, leraren krijgen ook kortingen opmusea,attractieparken,kleding winkels– zelfs hotels. Deze kortingen helpen leraren hun geld verder uit te breiden.

De niet-financiële kosten om leraar te worden

Bij het overwegen van de voor- en nadelen van leraar worden, zijn ze niet allemaal financieel.Veel factoren beïnvloeden hoe een persoon denkt over zijn dagelijkse werk.Hier zijn een paar dingen, voorbij geld, die het lesgeven uitdagend maken.

  • Lange urenLeraren klokken niet uit als de laatste bel gaat. Ze werken vaak 's nachts aan het beoordelen van papieren of het maken van lesplannen.
  • SpanningElke dag hebben leraren te maken met lastige leerlingen en boze ouders. Ze werken lange dagen en doen dat tegen weinig loon. Als gevolg hiervan kan lesgeven een stressvolle baan zijn.
  • ZiekteOmdat scholen grote groepen mensen in dichtbij plaatsen, zijn ze datgevuld met ziektekiemen. Omdat kinderen doorgaans een slechte hygiëne hebben, gaan verkoudheid, griep en andere ziekten van leerling naar leerling – en uiteindelijk naar hun leraren. Frequente ziekten zijn een ander nadeel van lesgeven.
  • ZomervakantieHoewel veel mensen denken dat leraren de zomers afdoen, brengen de meeste leraren hun zomers door met werken, zich voorbereiden op het volgende jaar of lessen volgen.
  • BureaucratieStaatswetgevers en schoolbesturen stellen regels op voor toetsing, discipline en leerplan die buiten de controle van de leraar liggen. Het kan moeilijk zijn voor leraren om hieraan te voldoen als ze weten of denken dat de regels moeten worden gewijzigd.

De niet-financiële voordelen van leraar worden

Hoewel geld zeker een belangrijke factor is in elke loopbaanbeslissing, zijn er veel voordelen in een onderwijscarrière die niets met geld te maken heeft.Hier zijn een paar dingen die leraren leuk vinden aan hun werk.

  • WerktevredenheidJe zou kunnen denken dat mensen met een stressvolle baan met lange werkdagen elke minuut zouden haten. Niet alleen is dit niet het geval voor leraren, maar het tegendeel is waar. Ondanks de nadelen,90%van de leraren heeft plezier in hun werk. Er zijn maar weinig carrières die dat niveau van arbeidssatisfactie bieden.
  • SchemaZoals vermeld, krijgen leraren geen zomers "uit".Veel leraren - vooral mensen met eigen families - waarderen het feit dat ze een schema met hun kinderen kunnen delen.Het gezin op hetzelfde schema houden verlaagt ook de kosten van kinderopvang.
  • BaangarantieDe meeste openbare schooldistricten verlenen leraren na een bepaalde periode ambtstermijn.Echte betekent dat de leraar alleen voor een goed doel kan worden ontslagen.Omdat goed doel een hoge standaard is om te voldoen, biedt het onderwijs een geweldige werkzekerheid.
  • OndersteuningUit het meest recente DOE-rapport blijkt dat70%van de leraren is lid van een vakbond. Vakbonden strijden voor hogere lonen en betere omstandigheden voor leraren. Leraren die lid zijn van een vakbond zijn dat over het algemeen welmeer tevredenmet hun loon.
  • De kans om een held te zijnNaast familieleden zijn leraren de volwassenen met de grootste kansen om het leven van een leerling vorm te geven. Een vriendelijk woord van een leraar kan een leerling motiveren. Leraren helpen vaak leerlingen die thuis problemen hebben. De lijst met manieren waarop leraren het leven van hun leerlingen ten goede kunnen veranderen, is eindeloos.

Wil je leraar worden?

Als je denkt dat je omgaat met de voor- en nadelen van het worden van leraar, is hier meer goed nieuws: het beroep van het onderwijs heeft je nodig.A 2018EPI -rapportontdekte dat er een paar jaar geleden meer onderwijskandidaten waren dan het onderwijzen van banen.Maar vandaag zijn er ongeveer 300.000 open onderwijsposities en slechts 200.000 kandidaten.EPI voorspelt dat deze kloof de komende 10 jaar zal groeien.Omdat de vraag naar leraren zo hoog is, is dit een goed moment om leraar te worden.

Understanding the Costs and Benefits of Becoming a Teacher | Joblist (4)

Er is gezegd dat "lesgeven het beroep is waarvan alle andere beroepen afhankelijk zijn."Als je een baan wilt waar je echt een verschil kunt maken in het leven van een jongere, is lesgeven misschien de perfecte baan voor jou.Met miljoenen vacatures verzameld van op internet, ons team bijWerklijstMaakt het gemakkelijk voor u om vacatures op één plek te zoeken.Stem uw zoekopdracht op titel, trefwoord, locatie en zelfs bedrijf aan - of in dit geval school - en blader door openingen die aan uw behoeften voldoen.

Inzicht in de kosten en voordelen van het leraarschap | Werklijst (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5320

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.